Májfolt, Pigment Kezelés - Fogyasztó Centrum Budapest

Pigmentfolt, Napfolt, Májfolt Eltávolítás

Májfoltok,  pigmentfoltok az arc, nyak, dekoltázs területén,

kézfejek bőrén alakulhatnak ki leggyakrabban. Oka a bőr pigment

anyagának, a melaninnak körülírt helyen történő felhalmozódása. Kialakulásukban genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, egyes belső szervi betegségeknek, gyulladásos betegségeknek lehet szerepe, de közvetlen kiváltó oka  azonban mindenképp  a  napsugárzás UV tartománya.

Hogyan működik a pigmentfolt, májfolt, napfolt eltávolítás?

A kezelés alapja, hogy a lézer fénye a melaninban szelektíven nyelődik el, annak szerkezetét megbontja, a szétesett részecskéket, amik ekkor már méreganyagok,  a fehérvérsejtek eltakarítják és nyirokrendszerünkön keresztül távozik testünkből.

A bőr legfelső rétegét, a hámréteget zömmel hámsejtek építik fel, de ezek mellett néhány más sejttípus is megfigyelhető. Ezek közé tartoznak a melanociták, a hám pigment termelő sejtjei. 

A melanociták elszórtan találhatóak a hám alsó rétegeiben és fő feladatuk  a bőr megóvása a káros sugárzástól. Napozás hatására a melanociták  ugyanis fokozottan termelnek pigmentet, amelyet  hosszú nyúlványaik segítségével a hámsejteknek adnak át. A pigment a hámsejtekben főleg a sejtmag körül helyezkedik el. Mivel a hámsejtek 28 naponta  a megszületés-érés-elszarusodás-hámlás folyamatán esnek át, ha nem napozunk, a melanocita nem termel több pigmentet, így a  születő – érő hámsejtek nem tudnak több  melanint felvenni, a pigmentet tartalmazóak pedig 1 hónapon belül elszarusodva leválnak. Így az új hám nem pigmentált lesz, egyszóval  kifehéredünk. 

Ismerjük meg bőrünket és a nemkívánatos foltjainkat.  

Mi a májfolt (melazma)?

A májfoltok  általában az arcon megjelenő szimmetrikus,éles szélű sima felszínű  barna kerekded vagy ovális foltok. Leggyakrabban a homlokon, a szemek és  száj , állcsontok felett fejlődnek ki.

Mi a szeplő, a lencse és a tejeskávé folt?

A szeplők és a lencseszerű anyajegyek, néhány mm-es, kerekded, lencseszerű  világosbarna foltok. A szeplők főleg fiatalkorban, a napfénynek kitett helyeken, arcon vállon, mellkason, kézfejeken alakulnak ki. A lencse vagy lencseszerű anyajegyek  bármely életkorban és bármely testtájon, akár nyálkahártyákon is kialakulhatnak, a szeplőhöz hasonló megjelenésűek, de télen sem halványodnak el. A tejeskávé foltok 2-5 cm nagyságú világosbarna foltok.

Mi az időskori napfolt ?

Mindenki által ismert jelenség, hogy a nyári leégések után főleg a háton vállon  néhány mm-es szabálytalan alakú barna foltok alakulnak ki. Szenilis lentigónak is nevezik mivel kialakulásuk az életkor előrehaladtával nő. Megjelenésük tulajdonképpen a korral arányosan növekvő fénykárosodás mértékétől függ. Szövettanilag ugyanúgy melanocita szaporulatok a hámban, mint a

szeplőnél láthattuk, azonban a kötőszövetben a fénykárosodás egyéb jelei is megvannak.

Egyéb pigmentfoltok

A bőr bármely gyulladásos betegsége  során másodlagos pigmentáció maradványtünetként kialakulhat, mivel ilyenkor a hám és a kötőszövet közötti határ megsérül és a melanociták pigmentje  nemcsak a hámsejtekbe jut, hanem a kötőszövetbe is.

Mi a festékes anyajegy?

A festékes anyajegyek (naevus, névusz) a melanociták jóindulatú daganatai. Az eredetileg nyúlványos melanocita megváltozik, lekerekedik, úgynevezett névusz-sejtté alakul, és nem elszórtan hanem csoportosan, kis fészkeket alkotva helyezkedik el. Több típusa is ismert attól függően, hogy csak a hámban, csak az irhában, vagy a hámban és az alatta lévő irhában is névusz sejtes fészkek találhatóak-e. Alapszabály, hogy anyajegyet csak sebészileg lehet eltávolítani! Festékes anyajegynél  nem megengedett semmilyen halványító krém, vagy fagyasztásos  eljárás, sem pedig lézeres kezelés! 

A Lézeres  halványító  kezeléseket  kizárólag  szeplőkre,  májfoltokra, napfoltokra,  és pigment foltokra alkalmazzuk.

Lézeres pigmentfolt kezelés, pigmentfolt eltávolítás

A lézeres pigmentfolt eltávolító kezelések manapság a leghatékonyabb eljárások ezen a területen, ahol a lézer tulajdonképpen a szervezetet “stimulálja” és így a szervezet maga távolítja el a sötét foltokért felelős sejteket a bőrszövetből. Az eljárás lényege, hogy a bőrbe hatoló lézerfény-nyalábok speciális hullámhosszuknak köszönhetően másképp nyelődnek el a különböző szövettípusokban. A pigmentfolt több energiát nyel el, felmelegszik és károsodik. A lézer így szétbontja koagulálja a pigment sejteket, közben gyógyulásra, regenerálódásra készteti a bőrfelületet.A szétbontott pigment sejtek a nyirokrendszerbe távoznak,  miközben újraképződik a hámréteg, fokozódik a kollagén termelés, tehát megújul a bőrünk. A nagy energiájú, mélyebbre jutó és melaninban elnyelődő lézersugarak a leghatásosabbak a májfoltok kezelésében.  

Hány kezelésre van szükség a teljes halványításhoz?

Már egy kezelés is hatásos lehet, de általában kúra-szerű 3-4 kezelés szükséges. Az így kezelt pigmentfoltok  átmeneti megsötétedés után néhány nap alatt lehámlanak, eltűnnek.A kezelések időtartama, területtől függően általában 20-25 perc. 

Mire kell figyelnünk a kezelés után?

A májfolt kezelését követően néhány percig a bőr kivörösödik, majd 2-3 napig  a foltok sötétednek, végül  lehámlanak. A hámlást követően kb. 2 hét alatt normalizálódik a bőrszín. További kezelésre lehet szükség a májfolt teljes eltüntetéséhez. A kezelések között 4-6  hét szünet szükséges; halványodás fokozatosan történik. A kezelést követő 48 órában bőrnyugtató használata szükséges 1-2 nap elteltével a smink is megengedett, 4-5 napig kerülni kell a forró fürdőt, masszázst, szaunát, szoláriumot, napfényt az adott területen. Magas faktorszámú napvédő krémet ajánlatos használni és védeni kell a kezelt felületet a napfénytől.

Pigmentfolt Eltávolítás - Fogyasztó Centrum
Pigmentfolt Eltávolítás - Fogyasztó Centrum
Időskori napfolt eltávolítás - Fogyasztó Centrum

Próbáld ki Te is a Pigmentfolt eltávolítást!

Amennyiben kedvet kaptál, hogy eltávolítsuk a nem kívánatos pigmentfoltokat, vagy további információt szeretnél kérni a gépről és a működésről, akkor kétféleképpen is jelentkezhetsz:

Bejelentkezés (hétvégén is!): 06 70 942 2103,

vagy kérj visszahívást a mezők kitöltésével:

Hívj minket

+36 70 942 2103

Gyere el személyesen

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 59.

Írj nekünk e-mailt

info[kukac]fogyasztocentrum.hu

Iratkozz fel!

Iratkozz fel ITT az E-mail ajánlatainkra!

Fogyasztó Centrum Budapest • Adatkezelési tájékoztatóCookie / Süti szabályzat

Iratkozz fel hozzánk, hogy ajánlatainkról első kézből értesülhess!