SHR Végleges Szőrtelenítés - Fogyasztó Centrum Budapest

Végleges Szőrtelenítés – SHR

Az SHR, azaz Super Hair Removal technológia a legújabb és az eddigi leghatékonyabb szőrtelenítő technológia, mely ötvözi az IPL, a lézer valamint az E-light technológiák előnyeit. A kezelés biztonságosabb, mint a hagyományos dióda lézeres vagy IPL szőrtelenítés, valamint fájdalommentes.

Hogyan működik az SHR végleges szőrtelenítés?

Ami az eljárást egyedülállóvá teszi, az a villantás magas ismétlésszáma alacsony energia mellett. Az egyszeri nagy energiaerősségű villantás helyett, az SHR technológia a szőrtüszők fokozatos melegítésével megkíméli a bőrt a sérüléstől, valamint célzottabbá teszi a kezelést, mivel az energiát teljes egészében a szőrszál vezeti el.

Az SHR technológia ezt a fokozatos kezelési módot kombinálja a professzionális hűtőmechanizmussal, így a kezelésvalóban kényelmes és maximálisan hatékony. A hagyományos lézeres és villanófényes szőrtelenítő gépeken kétféle beállítási lehetőség van.Az egyikkel az energia erőssége, azaz a fénynyomás állítható, a másikkal pedig ennek a fénynyomásnak az időtartama, azaz, hogy a készülék mennyi ideig tartja az energiát a kezelt felületen.

A hagyományos tartós szőrtelenítő készülékek a minél nagyobb hatékonyságú szőrtelenítést a fénynyomás lehetséges erősségének növelésével igyekeznek elérni. Ennek nagy kockázata és hátránya azonban, hogy a bőr, a szőrhöz hasonlóan, szintén elnyeli a fényt.A fényelnyelés mértéke, ahogyan a szőrnél, a bőr esetében is pigment tartalomtól függ, azaz minél sötétebb a bőr, annál nagyobb mértékben veszi fel a fényt, ami hőenergiává alakul át. A bőrben viszont bizonyos energiaerősség fölött égési sérülés keletkezik.Az időtartam beállításával a hagyományos szőrtelenítő berendezések a szőr típusának megfelelő kezelést kívánják biztosítani: minél alacsonyabb pigment tartalmú, azaz világosabba szőr, annál hosszabb a villantás időtartama, mivel az magától kevesebb fényenergiát képes felvenni. Az időtartam hosszúra nyújtása viszont technikai akadályokba ütközik: nagynyomású lámpáknál a villantás időtartama limitált.

Ebből adódóan ez a megoldás csak az első 3-4 kezelésig hozza a várt eredményt, mivel a további kezeléseknél az elvékonyodott és kivilágosodott szőrszál képtelen annyi fényenergiát elnyelni, amennyi elegendő lenne a mátrixsejtek végleges elpusztításához. Ez az oka annak, hogy a hagyományos lézeres és villanófényes szőrtelenítő készülékek csak tartós szőrtelenítésre alkalmasak.

Mire érdemes ügyelni?

A végleges szőrtelenítésnél nagyban rontja az esélyeket a korábbi hagyományos villanófényes kezelésen való részvétel, illetve a szőrszálaknak a hagyományos IPL készülékalkalmatlanságából és a szakszerűtlen kezelésből adódó rossz állapota.

Ennek jelei lehetnek a foltos, kifakult szőr, vagy a szőrszálak egyenetlen mérete. A kezelésre alkalmatlan szőrzet esetében a szőrtelenítés csak jóval több kezeléssel érhető el, így lényegesen költségesebb, ezért nem ajánlott az SHR kezelések előtt IPL kezeléssel próbálkozni.

Továbbá határozottan nem ajánlott az otthoni használatra gyártott IPL készülékhasználata: piaci ára igen magas, ugyanakkor csak kivilágosítja a szőrszálakat, és rontja azok minőségét, így szőrtelenítésre alkalmatlan, és későbbi SHR kezelés esetén szintén csak sokkal több alkalommal érhető el a végleges szőrtelenítés.

Komoly hátránya ezen felül, hogy beépített színszűrő híján nem csak a fény mélyre hatoló spektrumát engedi át, és ennek következtében erősen éget, fájdalmat okoz.

Ezzel szemben az SHR készülékkel végzett kezelés sokkal kevésbé fájdalmas, mégis végleges eredményt biztosít.

A fenti problémákra megoldásképpen jött létre az SHR technológia, ami a villantások ismétlésével megsokszorozza az időtartamot, hiszen 1-10 villantás/másodperc teljesítményig terhelhető. Ennek a magas ismétlésszámnak köszönhetően az elvékonyodott, világos szőrszálak is képesek olyan mennyiségű fényenergiát felvenni, amely a mátrix sejtek pusztulását eredményezi. Ez a magyarázat arra, hogy ez a technológia megfelelő minőségű készülék és szakszerű kezelés esetén lehetővé teszi a végleges szőrtelenítés elvégzését.

Végleges eredmény:

 • Szőke és világos szőr esetén is eredményes,
 • Napbarnított bőrön is eredményes,
 • Minden bőrtípusra alkalmazható,
 • Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás,
 • Mellékhatásoktól mentes kezelés,
 • Csökkenti a szőrtüszőgyulladás kialakulásának esélyét.

Gyakran ismételt kérdések:

Hány alkalom javasolt a végleges szőrtelenítéshez?

Tapasztalataink szerint körülbelül 5-6 alkalom szükséges az első időszakban. Tehát, havonta 1 alkalommal számolva, összesen 5-6 hónapos időintervallumról beszélünk. A kezelés végeztével mindössze 1 alkalomra van szükség évente, mint emlékeztető kezelés. Az arcszőrzetnél az emlékeztető kezelés félévente szükséges.  

Milyen bőrtípus és szőrtípusnál alkalmazható a lézeres szőrtelenítés?

Az összes bőrtípusnál alkalmazhatjuk a kezelést, a vékony szőke szőrszálaktól a vastag fekete szőrszálakkal együtt.  

Hogyan kell érkezni a lézeres szőrtelenítésre?

A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében a kezelés előtt 2-3 nappal a kezelendő bőrfelületet le kell borotválni.

Hány éves kortól javasolt a lézeres szőrtelenítés?

18 éves kortól ajánljuk a kezelés elkezdését.  

Fáj a lézeres szőrtelenítés?

Megnyugodhatunk, a kezelés teljesen fájdalommentes!  

Nyáron szabad a kezeléseken részt venni?

Nyáron, napfény mellett is végezhető a kezelés.  

Mikor nem javasolt a lézeres szőrtelenítés?

 • Keloid előzménnyel rendelkező és fotoszenzitív betegségben szenvedő betegek.
 • A kezelt területen bőrfertőzés vagy herpes simplex előzmény.
 • A megelőző 6 héten belül egyéb szőrtelenítő eljárás alkalmazása.
 • Hidrokinon tartalmú gyógyszerekre vagy egyéb fehérítő hatású anyagokra allergiás betegek.
 • Várandós nők és rosszindulatú tumoros elváltozásban szenvedők.  
SHR Végleges Szőrtelenítés - Fogyasztó Centrum Budapest
SHR Végleges Szőrtelenítés - Fogyasztó Centrum Budapest
SHR Végleges Szőrtelenítés - Fogyasztó Centrum Budapest

Próbáld ki Te is az SHR végleges szőrtelenítést!

Amennyiben kedvet kaptál a végleges szőrtelenítéshez, vagy további információt szeretnél kérni a gépről és a működésről, akkor kétféleképpen is jelentkezhetsz:

Bejelentkezés (hétvégén is!): 06 70 942 2103,

vagy kérj visszahívást a mezők kitöltésével:

Hívj minket

+36 70 942 2103

Gyere el személyesen

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 59.

Írj nekünk e-mailt

info[kukac]fogyasztocentrum.hu

Iratkozz fel!

Iratkozz fel ITT az E-mail ajánlatainkra!

Fogyasztó Centrum Budapest • Adatkezelési tájékoztatóCookie / Süti szabályzat

Iratkozz fel hozzánk, hogy ajánlatainkról első kézből értesülhess!